Uppsalaposten

Mäklarföretag i Uddevalla stad

Mäklarföretag i Uddevalla stad

Mäklarföretag i Uddevalla stad

När det börjar bli dags att sälja eller köpa bostad, är det inte sällan ett stort projekt bara att välja rätt mäklare eller mäklarfirma. Som säljare vill man få till en så god och lönsam affär som möjligt, och som köpare vill man få trygghet och förstås även göra en god affär.

Mäklarringen i Uddevalla

Hos mäklarringen i Uddevalla får både köpare och säljare god och kompetent hjälp hela vägen från värdering och förberedelser inför försäljning, till budgivning, kapitalvinstberäkning och tillträde. Oavsett vilken typ av bostad det handlar om, eller när – och om – det är bråttom att sälja, kan Mäklarringen i Uddevalla alltid erbjuda bred kompetens och skräddarsydda lösningar. Som köpare är det ofta en lång och tidsödande process att hitta en bostad som känns rätt. Processen kan delas in i täljande huvudsakliga steg:

Förberedelser och visning. Det finns många möjligheter och sätt att söka efter en passande bostad på, både på nätet och i andra annonser eller på mäklarkontor. Som köpare gör man rätt i att söka med ljus och lykta i alla tänkbara bostadsannonser både för att försöka hitta tänkbara objekt men också för att bilda sig en uppfattning om hur marknaden och prissättningen ligger i det eller de områden som är av intresse.

Visning av bostäder i Uddevalla

När det är dags för visning gör man rätt i att förbereda sig ordentligt innan, eller ta hjälp av en besiktningsman för att gå igenom bostaden väl på plats. Det är köparen som har ansvar vid eventuella ”dolda fel” då det är köparen som har ett ansvar att notera dessa vid besiktning. De flesta visningar hålls av mäklaren och inte av säljaren, då detta underlättar en opartisk diskussion om hemmets fördelar och eventuella utvecklingspotential.

Att göra en boendekostnadskalkyl och ta reda på exakt lönelöfte, räntor och andra tillkommande kostnader är förstås bra att göra så tidigt i processen som möjligt så man som köpare vet hur stort svängrum man har i en eventuell budgivning. Som säljare är det förstås av största vikt att få sin bostad värderad i ett tidigt skede.
Mäklarringen i Uddevalla erbjuder kostnadsfri värdering och har även en tjänst där man som säljare kan få en värdering av sin bostad – oavsett om man faktiskt har planer på att sälja eller inte. En sådan tjänst är förstås perfekt för att underlätta ett framtida beslut om försäljning – även om detta beslut ligger långt fram i i tiden.
Att sälja eller köpa ny bostad är ett stort steg och en viktig investering, där alla parter gör gott i att välja mäklare med omsorg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *