Uppsalaposten

Låna utan UC för att täcka oförutsedda utgifter eller dylikt

Låna utan UC för att täcka oförutsedda utgifter eller dylikt

Låna utan UC för att täcka oförutsedda utgifter eller dylikt

Vill du låna utan UC och att långivaren istället använder sig av ett annat upplysningsföretag? Det finns trots allt flera sådana på marknaden, däribland Creditsafe och Bisnode. Läs vidare så berättar vi vad du kan använda de lånade pengarna till!

När du bestämmer dig för att låna utan UC öppnas flera möjligheter

Det kan finnas flera anledningar till att du vill låna utan UC. Alldeles oavsett skäl öppnas flera möjligheter för dig när du gör detta. Dessa är några exempel på de ändamål som du kan använda de lånade pengarna till:

  • Att köpa en bil eller något annat fordon. Många människor är helt beroende av bilen för att kunna ta sig till jobbet, skolan eller viktiga möten. Genom att låna lite pengar kan du få hjälp att bekosta en ny eller begagnad bil utan att behöva spara ihop till denna.
  • Att renovera din bostad. Kanske vill du kunna låna utan UC för att renovera ditt hem? Det kan till exempel handla om en badrumsrenovering, en köksrenovering eller någon annan typ av renovering i bostaden. Ett lån kan hjälpa dig att bekosta renoveringen, som i sin tur kan ge en värdeökning på din bostad.
  • Att starta ett företag. Det är ofta väldigt riskfyllt att starta ett företag och du kanske inte har det startkapital som du behöver för att komma igång. Ofta finns det nämligen en hel del kostnader som du behöver kunna finansiera innan företaget kan bli verklighet. Att då låna pengar kan vara ett bra sätt att förverkliga din dröm om att bli företagare.
  • Att betala andra skulder. Kanske har du andra skulder i form av lån eller krediter som kostar dig en hel del i ränta varje månad? I sådana fall kan din skuldsättning vara en stor börda som du sannolikt vill göra dig av med. Genom att låna en slant kan du kanske få möjlighet att betala de övriga skulderna och därigenom sänka dina kostnader.
  • Att täcka oförutsedda utgifter. Ytterligare ett möjligt ändamål att använda pengarna till är för att täcka oförutsedda utgifter som du inte har räknat med. Det kan vara en tandläkarräkning eller någon annan kostnad som har dykt upp ur det blå.