Uppsalaposten

Så beställer du catering i Stockholm trots en skral budget

Så beställer du catering i Stockholm trots en skral budget

Så beställer du catering i Stockholm trots en skral budget

Det kan ofta vara ganska kostsamt att beställa mat och dryck till en tillställning. Inte sällan är de tjänster som du köper av en cateringfirma bland de största utgifterna i budgeten för evenemanget. Men genom att planera noggrant och tänka till lite grann kan du faktiskt beställa catering i Stockholm trots en ganska skral budget. Genom att göra detta kan du spara en hel del pengar samtidigt som du ändå imponerar på dina gäster och ger dem en minnesvärd upplevelse.

Så kan du beställa catering i Stockholm trots en skral budget

Så här kan du gå tillväga om du vill beställa catering i Stockholm trots att du har en skral budget för detta:

  1. Ta reda på hur stor (eller snarare begränsad) din budget är. Innan du börjar planera för det hela behöver du sätta en budget för ändamålet. På så vis kan du sedan fatta välgrundade beslut kring vilken sorts cateringtjänster du ska beställa och vad du har råd med.
  2. Välj rätt leverantör. Nästa steg är att börja söka efter olika leverantörer som kan uppfylla ditt behov utifrån din satta budget. När du ger dig ut på jakt efter rätt cateringfirma bör du kika efter företag som har ett gott rykte i branschen. Var inte rädd att förhandla med dessa om priset för att göra en bra affär.
  3. Satsa på en buffé eller liknande. När det kommer till vilken typ av catering du ska köpa till evenemanget har du många olika alternativ. Men det kan vara värt att satsa på en buffé eller dylikt. På så vis kan du välja mellan en rad olika maträtter som ändå är prisvärda och gästerna kan äta så mycket de orkar.
  4. Förenkla din meny. Ett annat bra tips när du vill beställa catering i Stockholm trots en skral budget är att förenkla menyn. Dra ner på antalet rätter som erbjuds och fokusera hellre på ett fåtal sådana som håller en hög kvalitet och som gillas av de flesta gästerna. Erbjud gärna en balanserad meny som innehåller såväl proteiner som grönsaker och potatis eller pasta för att göra alla gäster mätta och nöjda.